От 20:00 часа снощи е започнало снегопочистването на улична мрежа в гр. Мездра, което продължава и в момента, информира инж. Тодор Христов - управител на ОбП „Чистота”. В дейностите по разриването на падналия сняг е ангажирана цялата налична техника на предприятието.

Поради паднали дървета временно са затворени за движение пътят за село Крета, където има и закъсали автомобили, както и второкласният път за столицата през Искърското дефиле, който се обслужва от Областно пътно управление - Враца.

Сигнали за паднали жици, дървета и клони на пътното платно са подадени също от Боденец, Върбешница, Горна Бешовица, Царевец и други села, както и в гр. Мездра.

От Община Мездра апелират към шофьорите да паркират на уличните платна така, че да не пречат на снегопочистващата техника. Сигнали за възникнали аварии и проблеми, свързани със снегопочистването, може да подавате и на тел. 0885/ 69 55 04 - дежурен по Съвет.

Поради нанесени повреди на контактната мрежа множество пътнически и бързи влакове, които преминават или тръгват от ж. п. гара Мездра, се движат с големи закъснения или са отменени.