© Община Лом

В знак на благодарност малчуганите изпълниха стихотворения, сред които едно специално посветено на Лом, пяха песни за буквичките, танцуваха и се смяха.

Авторката на „Приключенията на врабчето Незабравко“ прочете откъси от книжката. „Голямо вълнение е за мен да представя първата си детска книжка в родния си град. Благодаря за съдействието от страна на Община Лом, както и на директорките Зоя Иванова и Анжела Борисова. Видях будни, радостни, творящи деца, жадни за още знания, срещи, разкази, четмо и писмо. В навечерието на един от най-светлите български празници - 24 май, това, че има такива всеотдайни учители и толкова ученолюбиви деца, ме изпълва с гордост и радост!“, каза Маргаритка Благоева.

Благотворителната инициатива е част от планираните от авторката посещения на учебни заведения в София и страната, в рамките на които нейната книжка ще бъде подарявана на участващите деца.

„Приключенията на врабчето Незабравко“ е част от Българо-Израелската програма „Училище за ценности“, чиято цел е именно популяризирането на българското слово и изконни добродетели.

Книжката „Приключенията на врабчето Незабравко“ грее с красивите илюстрации на Радостина Пенева. Посланията към децата са, че за приятелството няма граници, че ако обичаш някого, искаш той да бъде щастлив, че съпричастността към хора (и животни) е вълнуващо и зареждащо чувство, че с грижа и любов можем да помогнем на всеки да преодолее дадени трудности и още други, които всеки сам ще открие, прочитайки историята. Книжката е с подходящ за деца с дислексия шрифт. Тя може да бъде закупена онлайн от големите платформи, а в Лом е налична в местната книжарница.