Жозеф Дол е поздравил българските градоначалници за успешното развитие на българските региони в последните години. По думите му, управляваните от ГЕРБ населени места са придобили истински европейски облик в последните години. Президентът на ЕНП е подчертал, че българските градове и села се развиват непрекъснато и е изразил увереност, че стандартът на живот на всички български граждани ще бъде осезаемо подобрен под ръководството на тези кметове.

Градоначалниците от своя страна са изразили благодарността си към ЕНП и заявили, че европейската солидарност и финансирането на важните за българите проекти от страна на ЕС са от изключително значение за всички населени места в страната. Кметовете са дали своите убедителни доводи пред Дол защо кохезионната политика не трябва да се променя давайки примери от регионите, които управляват.

Жозеф Дол е поздравил градоначалниците от ГЕРБ за това, че взимат добри и мъдри решения, с които разрешават проблемите на хората.“Вие познавате семействата, развитието на регионите, работните места, вие сте корените на вашата партия –ГЕРБ. Благодаря на моите приятели Бойко и Цветан, които ме послушаха при формирането на ГЕРБ и днес успеха на България се основава на отношението на ГЕРБ към всеки човек”, е добавил Дол и е бил категоричен, че Мария Габриел е изключителен еврокомисар.

“Въпреки че пое поста по време на средата на мандата тя показа, че само една решителна жена като нея, може толкова бързо да се ориентира в ситуацията. Мария върши наистина страхотна работа по цифровизацията и съм сигурен, че ще докара интернет дори в най-малките селца в ЕС”- е добавил Жозеф Дол и заявил, че това ще бъде печеливш ход за ГЕРБ преди изборите за Европейски парламент.