Записването в ЖНХ става чрез съобщение на официалната фейсбук страница на Народно читалище "Просвета - 1925" - Мездра или на място в читалището.

***

Женският народен хор при НЧ „Просвета 1925“ – Мездра е създаден през 1970 г. Дълги години той заема важно място в културния живот на град Мездра и Общината под ръководството на Стефан Костов. Носител е на много престижни награди и звания „Лауреат” в почти всички фестивали на художествената самодейност. От 1993 г. ръководител на хора е Юлияна Антимова.

Съставът има желанието и амбицията да поддържа „жива” народната традиция в града и Общината, като по този начин се чувства съпричастен към усилията на всички родолюбиви българи за запазване и развитие на българското народно творчество.

В репертоара на хора преобладават тригласни обработки на народни песни от различни фолклорни области – със и без съпровод. В тях е събрана цялата красота и многообразие на българската народна песен. Женският народен хор участва във всички общоградски и общински тържества и мероприятия, а по покана и в други общини. Достойно представя град Мездра чрез участията си в различни фолклорни събори и фестивали. През 1996 година хорът гостува в Украйна, където се представя достойно и изнася концерти в град Кировоград и съседните селища.