Срещу събеседник като Перата вероятно и примата на американската телевизия Опра Уинфри би се вбесила. Днес в предаването "Тази неделя” по btv водещата Жени Марчева сериозно се ядоса. Тя и Петър Низамов - Перата не успяха да осъществят диалог, но си спретнаха телевизионна кавга. "Ловецът на мигранти”, срещу когото прокуратурата в Малко Търново повдигна три обвинения, трябваше да коментира как националистите от "Пегида“ са се срещнали с него.

Според председателя на Бургаския апелативен съд Любомир Петров в досъдебното производство срещу Низамов става дума за „събаряне на земята на афганистанци, връзване с пластмасови каишки, ритане, заплашване с нож и пистолет и претърсване за пари и ценности”.

Марчева искаше да пита за тези неща, но нормален разговор не се получи. Перата изобщо не искаше да чуе въпросите на журналистката и като навита латерна не спираше да бърбори това, което му се искаше да изрече. Марчева задаваше въпроси, но Низамов не отговаряше на тях изобщо. Перата се изнерви, че не му дават възможност да се чуе монологът му и реши да стресне и компрометира Марчева пред многомилионната зрителска аудитория.

„Прочетох, че сте любовница на Георги Първанов“, ядосан се изтъпани от екрана Перата. После каза, че бил чул, че журналистката е на диета и затова се държи нелогично. Той така отговори на въпроса на Марчева „Защо е решил да се прави на граничар и да връзва някого със свински опашки?”. Бабаитът успя видимо да ядоса Марчева и тя отсече: "Няма смисъл от този разговор, ние говорим на различни езици“.

"Не ми дадохте думата, не ви е изгодно това, което говоря. Медиите не показват истината, това кара хората в Европа да се обединяват…”, не спираше да философства Перата. В края на живата връзка Перата се изсили: "Пожелавам ви приятна поръчкова журналистика“.

Жени Марчева му отговори по достойнство: "Пожелавам ви приятен престой под домашен арест“.