От Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) посочиха, че тепърва ще се извърши оглед и ако открият още опасни елементи, те ще бъдат отстранени. В момента тръбата за Варна е в ремонт, който се очаква да приключи до пролетта. Чак тогава ще се ремонтира тръбата за София, обясниха от пътната агенция.

Премиерът Огнян Герджиков е разпоредил да бъдат извършени всички действия от страна на институциите от изпълнителната власт по изясняване на обстоятелствата, довели до трагичния инцидент, да бъдат предприети необходимите мерки и потърсена отговорност. Прокуратурата вече е завела следствено дело по случая.

"Недопустимо е да преминава движение при неосигурена безопасност", каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов, който направи оглед на мястото на инцидента в тунел "Ечемишка“ на АМ „Хемус“ заедно с председателя на Управителния съвет на АПИ инж. Дончо Атанасов. Министър Попниколов обяви, че няма да се допусне движение през тунела, докато не се осигури пълната му безопасност.

Временно е ограничено движението на тежкотоварни автомобили по АМ „Хемус“, заради инцидента в тунел „Ечемишка“, съобщиха от пресцентъра на МВР. Ограничението е и за двете посоки - от и към София. Екипи на „Пътна полиция“ оказват съдействие на водачите и ги насочват към свободните паркинги.

На изхода от София товарните коли се спират от пътните полицаи и отклоняват към свободните места за паркиране. Сходна е ситуацията за идващите товарни коли към София. Движещите от север ТИР-ове се спират и отправят към паркингите край Монтана, Враца, Ловеч и Велико Търново.

Движението в тунела е временно преустановено за всички автомобили. Леките коли от и за София следва да ползват път път I-1 Ботевград - София.

Преди малко повече от година на АМ "Хемус" край Елещница пострада момче, след като парче от виадукт падна върху предното стъкло на автомобил. Тогава от пътната агенция се оправдаха с големите температурни амплитуди в седмиците преди инцидента, които са довели до ускорено разрушаване на стари бетонови елементи.

Източник: dariknews.bg