В началото на 2018 г., живуща на последния етаж в блок забелязала, че на тавана на кухнята й се е появил теч от покрива. След като уведомила живеещите в блока за възникналия проблем, жената извикала майстор, който да извърши ремонт. В тази връзка жената помолила съседката си по апартамент да разчисти стълбището от натрупаните семейни вещи, препятстващи достъп до покрива.

Вместо това, съседката вдигнала скандал. От апартамента излязла и дъщеря й - обвиняемата Д. П., която държейки малка брадва, също започнала да заплашва жената и да крещи срещу нея, че ще я убие, като извикала да излезе и брат й. Тримата продължили с крясъците и с обидите, което наложило жената да потърси съдействия от полицията.

Отзовалите се на сигнала полицейски служители, също станали обект на обиди от страна на семейството. Докато полицаите се опитали да разчистят стълбището, обвиняемата Д. П. и майка й започнали да им пречат, да ги дърпат и бутат, като Д. П. се нахвърлила върху единия полицай и го захапала за ръката.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.