© bnr.bg

Цанов избира имената на зайците им според външния им вид и намира прилика с известни личности. Кръстил е любимите си зайци с много атрактивни имена - Херкулес, Шумахер и Бойко Борисов, а женската е Принцеса лейди Даяна.

"Отглеждането на зайци е отговорна работа, още със заплождането, след това с отглеждането на малките, отбиване, ваксини, антибиотици. Всичко това е свързано с отглеждането на зайците... Не са толкова опасни болестите, ако си ги гледаш с любов и навреме ги ваксинираш и им даваш хубава храна. Великанските породи са по-трудни за отглеждане. Стандарта им е от 6 км и половина, има екземпляри стигат и до 12 кг., но те са малко по-трудни за отглеждане. Нормалният заек е от 7 до 9 кг. Херкулес е 9,5 кг. и е баща на 30 зайчета поколение. Принцеса лейди Даяна е бременна и ще роди втори път".

Породите великани обикновено живеят до 2 години.

"Става дума за зайките, защото след раждането те се изтощават докато огледат малките. В годината по три, четири пъти заплождания могат да се направят на една зайка. Аз правя не повече от три заплождания, тъй като ги гледам на открито и като започнат големите температури е много трудно за тях", допълва Цветан Цанов.