„Да сме живи и здрави и да имаме късмет през годината!“ – пожела Борислав. Той работи в местна строителна фирма, завърнал се в родния си град след 18-годишно пребиваване в САЩ защото обича родния си град и защото вярва, че в България също може да се развива. Победителят заслужи награда от 200 лв., а неговите съперници в надпреварата за разпятието получиха по 100 лв., осигурени от Община Лом. Наградите връчи кметът Пенка Пенкова.

„Богоявление е празник, който в Лом свързваме не само с кръщението на Исус Христос, но и с духовното пробуждане. Нека бъдем здрави и щастливи, нека живеем в мир и да има благоденствие за всички ломчани, за всички българи! Изпратихме миналата година с благодарност, посрещаме новата с надежди за по-добри дни. На всички именици, днешните и утрешните на Ивановден, пожелавам крепко здраве, много късмет и да носят с гордост и достойнство името си!” – каза Пенкова.

Тържествения Велик богоявленски водоствет за здраве и благополучие на ломчани отслужи отец Нестор от Катедралния храм „Успение Богородично“.

Източник: oalom.acstre.com