Решението е взето, предвид епидемиологичната обстановка в страната, обявеното извънредно положение в Република България и допълнителното удължаване периода на временното спиране на производството в заводите на клиентите на компанията. Планираното към момента възобновяване на работа е 21април (вторник).

От ръководството на завода информират, че по отношение на нуждата от индивидуални работни графици, работниците трябва да се обръщат към преките си ръководители или мениджърите на отдели.

В съобщението на дружеството уведомяват, че заплатите за месец март са изплатени в пълен размер и без забавяне на 7 април, а ваучерите за храна ще се раздават по график от втория ден след възобновяването на нормалния работен процес в компанията.

Предоставянето на платен годишен отпуск се извършва в съответствие с разпоредбите на Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март, поради което не е необходимо попълването на заявление за ползване на отпуск от страна на служителите.