Михаил Митев - човещината на фрагментите

Врачанинът издаде дебютния си сборник с разкази "Фрагменти" в началото на тази година. Макар и още ученик, Михаил успя да направи грандиозна премиера в Младежкия дом, която събра 150 души.
"Фрагментите, които най-добре описват света, в който живея. Повечето са тъжни, отколкото весели, но понякога единственото нещо, от което се нуждаем е една тъжна история. Разбрах, че няма нищо по-хубаво от това да си човечен, а тук показах цялата човещина, която притежавам", споделя авторът.

Иво Христов - по стъпките на Стивън Кинг

Този 15-годишен младеж е феномен. На такава крехка възраст да издадеш цели 4 книги, и то в жанровете хорър и фантастика. Първата си книга "Приятелите умират заедно" написва на 13, като включва в нея 5 дълги разказа. Следва новелата "Животът на струва пари", към която интерес проявиха актьорите от сериала "Под прикритие", и романът "Тя е моя". Последната книга на Иво е "Календарът на живота".
"Пиша за смъртта, защото бях близо до нея. Не пиша за любовта, защото не мога да кажа нищо за нея. Засега“.

Анна Аврамова - скромността на "Изключението"

На 16 години Анна издаде две книги - дебютната й стихосбирка "Моят свят" изцяло с любовна лирика и "Изключението" - сборник с поезия и проза.

Георги Славов - един "възрастен младеж"

18-годишният Георги предизвика фурор с дебютната си книга "И това ще мине".

Мартин Петров - българското е живо

Във времена, в които ни казват, че сме "европейци", Мартин ни напомня, че преди всичко сме българи. Първата си книга със заглавие "Аз съм българче" написва само на 13 години и отпечатва сам. На 16 вече има 5 книги и е започнал образователна поредица за деца - "Млад родолюбец". Първата книга от поредицата "Началото" излезе през 2015 г. и може да бъде намерена в книжарниците.
„Моето желание да напиша поредицата „Млад родолюбец“ идва оттам, че умният човек не е като глупавият.“

В България има много млади пишещи таланти, които заслужават да бъдат прочетени, защото те могат да предложат нещо ново и различно със своите мисли и възгледи, които не се боят да споделят с читателите.

Източник: uspelite.bg