Изпълнител на строително-ремонтните дейности на обекта е ДЗЗД "Ренбилд" - София, фирмата, която ще упражнява строителен надзор - „Дикрил Консулт“ ЕООД“, а авторският надзор е поверен на фирма "Лит-2002" ООД.

Кметът на Берковица инж. Милчо Доцов подписа и договора с НДЕФ за безвъзмездно финансиране в размер на 514 164, 98 лв. Осигурено е и съфинансирането на проекта в размер на 520 000 лв. чрез ПМС 260/2017 г. Общата стойност на проекта за изграждане на минералния водопровод е 1 028 329,96 лв., а срокът за изпълнение е 180 дни.

Предвижда се изграждане на водопровод за минерална вода с обща дължина 7 786,28 м. Тече процедура за ползване на минерална вода от Общината - проектиране и изграждане на обществена минерална чешма в района на парк "Св. Георги Победоносец“. Общината провежда кампания за информиране на бизнеса и гражданите за процедурите за ползване на минерална вода.

Общата цел на проекта е подмяна на водопровода с цел оптимално използване на минералната вода и пълното задоволяване на потребностите от минерална вода на потребители в гр. Берковица и с. Бързия, като водопроводът се превърне в добре експлоатирано, наблюдавано и контролирано съоръжение. Загубите на минерална вода ще намалеят до минимум и същата ще се подава с изискваното качество и напор.