"Проблемите са големи и са от дълго време. Трябва да алармираме за тях на най-високо ниво, защото самата плоча на моста е компрометирана, не настилката“, коментира по този повод областният управител. Младенов заяви, че е запознат с проблема за състоянието на моста до Краводер, който е дългогодишен. Той бе категоричен, че трябва да се предвиди по-сериозен ремонт на съоръжението.

Първите мерки, които областният управител разпореди да бъдат извършени, са разширяване периметъра на сигнализацията, с която се обозначава, че съоръжението е в ремонт и експресно запълване на проблемните участъци.

Младенов даде указания на директорите на Областно пътно управление - Враца и на Областната дирекция на МВР на мястото да се разположи дежурен патрул, а скоростта на преминаване на моторните превозни средства ще бъде намалена до 30 км/ч.

Жителите на Криводол, Краводер и Главаци запознаха областния управител със своя подписка, с която изразяват недоволството си от състоянието на пътната инфраструктура в Северозападна България. Тя е адресирана до Министерския съвет.

Момчил Младенов пое ангажимент да съдейства за запознаване на съответните длъжностни лица с нея.