Общо 459 домакинска от Мездра ще получат хранителни пакети. Различното тази година е, че многодетните семейства, общо 82 в града, ще получат по пет допълнителни пакети от пет основни хранителни продукти, това обясни директорът на Общинския център за социални услуги и дейности – Наталия Христова-Горанова.

Пакетите с храни са предназначени за лица и семейства, подпомагани на различни основания от дирекциите „Социално подпомагане“. Хора, които са получили помощи за отопление за сезон 2019-2020 г. Майки, който получават месечни помощи за отглеждане на дете до навършване на една година. Също така родители на деца, получили еднократна помощ за ученици в първи клас през изминалата учебна 2020-2021 г.

Лица с над 90% степен на увреждане, които имат ниски лични доходи от пенсия ( до 369 лв.) и получават месечна добавка за социална интеграция.

Ще бъдат подпомогнати и семейства, отглеждащи дете с трайно увреждане, както и тези, които се грижат за деца и работят за реинтеграцията им в домашна среда.

В програмата са включени още хора пострадали при бедствия, както и такива, които са получили финансова подкрепа във връзка с COVID-19.

За предаването на продуктите на жителите от другите населените места в общината, ще отговарят кметовете и кметските наместници. То ще бъде извършено по график от 12 октомври до 12 ноември.

Всеки правоимащ ще получи полагащите му се продукти срещу документ за самоличност и подпис.

От Общинския център за социални услуги и дейности напомнят, че всички трябва да носят маски и да спазват необходимата дистанция.

Директорът помоли за разбиране от страна на гражданите, да не се скупчват и да изчакват своя ред, с цел превенция и спазване на противоепидемичните мерки и безопасността на всички.