Необходимите документи за кандидатстване са:

1. заявление за участие в класиране по образец с подредени желания;

2. копие на свидетелство за завършено основно образование;

3. копие от служебна бележка за резултатите от положените изпити от националното външно оценяване, изпити за проверка на способностите и от участието в национален или в областен кръг на олимпиади и/или от състезания от календара на МОН.

5. медицинско свидетелство, издадено от общопрактикуващия лекар на ученика – за кандидатстващите за специалности от професии;

6. документ, издаден от министъра на образованието и науката, удостоверяващ класиране на ученика на първо, второ или трето място на националния кръг на олимпиади (при наличие на такъв).

Важно! При подаването на документите оригиналите се носят за сверяване.

При подаването на документите задължително се изисква присъствието на родител/настойник.

Списъците на приетите ученици на първия етап на класиране се обявяват до 03.07.2018 г.в РУО- Враца и в приемащото училище.

Записването на приетите ученици на първи етап на класиране или подаване на заявление за участие във втори етап на класиране (без право за пренареждане на желанията) се извършва от 04.07.2018г. до 06.07.2018 г. (вкл.) в училището, в което е класиран ученикът.

Записването се осъществява със: заявление до директора; оригинал на свидетелство за основно образование и оригинал на медицинското свидетелство - за кандидатстващите по професии.

Некласираните ученици на първи етап на класиране не подават заявление, а участват автоматично във второ класиране.

Обявяване на списъците с приетите ученици на втори етап на класиране – до 12.07.2018 г. (вкл.).

Записването на приетите ученици на втори етап на класиране се извършва от 13.07.2018 г. до 17.07.2018 г. (вкл.). Незаетите места след втори етап на класиране ще бъдат обявени на 19.07.2018 г.

За участие в трети етап на класиране - от 20.07.2018 г. до 24.07.2018 г. (вкл.), се подава ново заявление (с право на пренареждане на желанията в зависимост от останалите свободни места, но без запазване на мястото от по-преден етап на класиране) в училището, което е обявило свободни места за трето класиране.

Личните данни на учениците и родителите ще бъдат обработвани при спазване на въведения Общ Регламент за защита на личните данни и ще бъдат унищожени в нормативно определения срок.