16 май, 17.30 часа – Обща читалня

Представяне на българския автор Тихомир Иванов. Той ще разкаже за книгата си „Камино: Пътят на завръщането”. Книгата е на три равнища. Първият пласт е Камино с всичко, което може да предложи на поклонниците - пътеписната част в творбата. На втори план излизат личният път и житейската история на автора. Тихомир Иванов разголва душата си, егото си, търсейки себе си и показва модела, по който го е постигнал. Но най-ценно според него е третото равнище, което разкрива и мотивацията му да напише книгата. Това са личните преживявания и осъзнавания на читателя, който през физическото и духовно приключение на Камино ще има възможността да пътешества метафорично не само по пътеките и селищата на слънчева Испания, но и ще открие истини за себе си.

17 май, 17.30 часа – Обща читалня

Кръгла маса на тема „Достойно бъдеще за нашите библиотеки” във връзка с отбелязването на 5 години от началото на кампанията „Посланици на библиотеките”. Участници в срещата ще бъдат посланиците на библиотеката, които през годините са допринесли за нашите застъпнически кампании.

18 май, 16.00 часа – Обща читалня

Регионална библиотека „Христо Ботев” - Враца започва работа по проект „Техно Либ - мини технологичен център в библиотеката”. Партньорска организация по проекта е сдружение с обществена ползва „Враца Софтуер Общество”. Този проект се реализира с подкрепата на Фондация „Глобални библиотеки-България“ в рамките на конкурс „Библиотеката - активен участник в обществения живот“, в изпълнение на договор РД11-00-338/20.12.2017 г. с Министерство на културата.

21 май, 18.00 часа – Обща читалня

Музикантите от група P.A.R.K. ще представят дебютния си албум „Ломография” пред врачанските си почитатели на 21 май. За място на срещата те са избрали нетрадиционно, но много любимо на хората от града място – библиотеката. Изпълнителите ще ни зарадват с осем авторски композиции.

14-18 май - Дни на отворените врати

Всеки гражданин ще има възможност да посети библиотеката и да се запознае със справочно-информационните възможности на отделите и ще получи едногодишен абонамент за всички отдели и ресурси на библиотеката.

Заявете участие предварително на телефон: 0878 236 263 или на място в Регионална библиотека – Враца.