За MediaNews, кметът на Община Борован, инж. Десислава Тодорова съобщи, че на 17-ти май / в четвъртък/ предстои ХІ Регионален фолклорен фестивал „Борован свири, пее танцува - 2018“. В петък, на стадион „Торпедо” ще стартират финалните срещи за мъже от общинския турнир по футбол. Празничен ден за жителите на общината ще бъде и в понеделник , 21-ви май, когото ще бъдат връчени ежегодните награди на Борован, утвърдени с решение на Общинския съвет и ще има богата празнична програма.

Десислава Тодорова сподели, че на 24 май, жителите на общината ще почетат националния празник на просветата, културата и създаването на глаголицата от светите братя Кирил и Методий. Както вече е традиция, празникът надхвърлил църковно-училищните рамки ще се превърне в общонародно тържество за всички хора в общината - заяви Тодорова предпразничното си усещане и добави: "Програмата за деня ще започне с тържествено утро-концерт. Ще има церемония по връчване на приз „Учител на годината“ на педагози от всички училища и детски градини на територията на община Борован.

В празничният 24-ти май ще бъдат връчени наградите на спечелилите участници в конкурсите за рисунки и есета сред подрастващите ученици на тема: „Как виждам община Борован след 10 години“, осъществен по проект „Община Борован – част от Българското Председателство“. Майските тържества в общината ще продължат на 28-ми в Къщата музей "Иван Нивянин“ с поетичен рецитал и връчване на Национална награда за патриотична поезия „Иван Нивянин“. Тържествата ще продължат и на 29-ти май с Ботева вечер на централния площад в Борован, организирана съвместно с участници в 72-ри Национален туристически поход “ Козлодуй – Околчица“ .