В съобщението подробно са описани размерът и видът на задълженията, в зависимост от притежаваната и декларирана собственост, за текущата 2020 година, както и останали за плащане данъци и такси от минали години. Допълнителна информация /освен подробната в годишните данъчни съобщения/ може да се намери на информационните табла в общинската данъчна администрация и на сайта на Общината, секция „Местни данъци и такси“.

Плащанията се извършват както до сега: на касите – в брой срещу издадена в момента приходна квитанция /с възможност и за плащане с карта чрез ПОС терминално устройство/; по банков път – през всяка една от съществуващите банки на територията на страната, по сметката на Общината, обслужвана от Банка ДСК; на касите на пощенските станции и Изипей. Плащането на задълженията се извършва по вид като се започва от най-старото неплатено задължение.

Запазват се сроковете за внасяне – на две равни вноски и те са, както следва:

- за данък върху недвижимите имоти, такса за битови отпадъци и данък върху превозните средства – до 30 юни – първа вноска и до 31 октомври – втора вноска. Предплатилите до 30 април за цялата година ползват 5% отстъпка за изброените.

- за патента - на 4 вноски – 31 януари, 30 април, 31 юли и 31 октомври.