„Уважаеми учители, продължавайте просветителското дело на нашите предци, изграждайки отговорни и обществено ангажирани млади хора. Скъпи ученици – бъдете здрави, мотивирани и никога не се отказвайте от поставените цели! Вие сте в основата на всяка една промяна, затова трупайте знания и умения, които да подобряват заобикалящата ни среда. Уверен съм, че всеки един от вас ще се справи с предизвикателствата по пътя! На добър час!“ – каза кметът на Община Враца в приветственото си слово към педагогическия колектив и учениците на СУ „Никола Войводов“.

Калин Каменов бе гост и на празника на НУ „Иван Вазов“. „Искам да поздравя колектива на училището за обновената материално-техническа база, адаптирана изцяло за учениците от начален етап. Скъпи деца, бъдете ученолюбиви и търсещи! Пожелавам ви успешна учебна година, изпълнена с много радост и знания!“ – обърна се към най-малките ученици в НУ „Иван Вазов“ кметът на Враца.

На празника, по повод началото на учебната година, в ППМГ „Акад. Иван Ценов“, Каменов поздрави ръководството на учебното заведение и учениците за добрите резултати на Националното външно оценяване по български език и литература, математика и английски език, според които училището е на 10-то място в страната. „Продължавайте уверено по своя път и постигайте нови и все по-големи резултати! Честит празник!“ – заяви Каменов при откриването на учебната година.

С пожелание за много успехи, зам.-кметът на Община Враца Мария Попова поздрави учители и ученици, по повод откриването на учебната 2017/2018 г. в НУ „Иванчо Младенов“ и СУ „Козма Тричков“.

Тази година броят на първокласниците в Община Враца е 558 ученика.