Предложения можете да се изпращат до 6 септември 2019 г. Участниците ще се състезават в три категории:

"Дърво с корен"
- в тази категория се включват всички предложени дървета;
"Млад природолюбител" ще събере разказите за дървета, които са засадени или отглеждани от деца на възраст между 6 и 14 години;
"Вековните дървета говорят" ще представи разкази за дървета на възраст над 100 години, запомнящи се със своята величественост, любопитна история или легенда, или значение за местността.

Тази година Фондация "ЕкоОбщност" отново ще се обърне към специалисти - дендролози, лесовъди, лесничеи, биолози - които със своите практически познания за дървета от различни райони на страната могат да насочат вниманието към по-ценни екземпляри, които също ще бъдат включени в конкурса.

Номинациите ще бъдат разгледани от жури, което ще отличи победителя в категория "Млад природолюбител" и ще излъчи финалистите в "Дърво с корен 2019" и "Вековните дървета говорят". За тези две категории най-впечатлилите приятелите на конкурса дървета ще бъдат определени чрез онлайн гласуване през месец октомври. Дървото-победител в категорията "Дърво с корен" ще представи България в международния конкурс "Европейско дърво на годината".

Условията за участие в конкурса са достъпни на интернет страницата на Фондация "ЕкоОбщност", а крайният срок е 6 септември 2019 г.

Не забравяйте да харесате и страницата Конкурс "Дърво с корен" във facebook, където текущо ще бъдат публикувани всички номинации.