© btvnovinite.bg

Заради инцидента пътниците престояха в полето край романското село Радовене повече от два часа.

Малко преди 20:00 часа бригадата на влака забелязала, че от машинното отделение на локомотива излиза пушек. Реакцията на машиниста била светкавична - той спрял композицията, задействана е сигнализация и започнало гасене, а хората са изведени на безопасно разстояние.

Сред тях има много студенти, които разказаха, че най-голям е бил страхът пожарът да не обхване вагоните. Навременната намесата и на огнеборците предотвратила по-големи щети.

Впоследствие влакът е изтеглен на гара Роман и към 22:30 часа е отпътувал заедно с част от пътниците за Горна Оряховица. Осигурена им е била минерална вода, съобщават от "БДЖ - Пътнически превози".

Голяма час от от хората обаче предпочетоха да се придвижат от мястото на инцидента до родните си места с частен транспорт. Аварията доведе до леко закъснение на други два влака, един от които международен.

"Не можахме да го изгасим целия, частично само отдолу, и после вече пожарната свърши работа. Най-важното е, че всички сме живи и здрави, положението е овладяно, това е най-важното", разказа пред bTV началникът на влака Росен Николов.

Източник: btvnovinite.bg