Събрани са множество доказателства, от които се установява, че зам.-министърът на околната среда и водите е съдействал за издаването на нотификации за внос на отпадъци основно от Италия. Той е оказвал натиск на свои подчинени служители да издават такива неверни нотификации. Служителите, които отказвали да издават такива нотификации, са били подлагани на натиск и принуждавани да напускат работата си. Това заяви на извънреден брифинг говорителят на главния прокурор Сийка Милева във връзка с проведената акция на Специализираната прокуратура на територията на страната.

"От тази схема се е възползвало и дружество за акумулатори в Монтана. Дружеството е спестявало голямо част от разходите си, като прехвърляло отпадъците си на дъщерни фирми и по този начин избягвало плащане на данъци в големи размери.
Към момента по Закона за МВР за 24 часа са задържани шест души, сред които е и зам.-министърът от МОСВ. Не можем да дадем повече информация. Работата по случая продължава, наблюдаващите прокурори ще преценят какви мерки за неотклонение да поискат за задържаните и каква допълнителна информация да бъде предоставена на медиите", добави Милева.

Източник: novini.bg