Пловдивският окръжен съд призна подсъдимия Светослав Каменов за виновен в това, че на 29 ноември 2018 г. в землището на гр. Сопот умишлено е умъртвил своя колега Десислава Стоянова. В основата на убийството стоят неуредени финансови отношения според държавното обвинение. Убийството на пострадалата е извършено с особена жестокост, поради което съдът го осъди на лишаване от свобода за срок от шестнадесет години.

Със същата присъда, подсъдимият е признат за виновен в това, че на 22 ноември 2018 г. в гр. Сопот противозаконно е присвоил чужда движима вещ – лек автомобил „Фиат Брава“, на стойност 1210 лв., собственост на убитата, която е владеел, поради което съдът го осъди на лишаване от свобода за срок от две години.

На основание чл. 23 ал.1 от НК съдът наложи на подсъдимия Светослав К. едно общо най-тежко наказание, а именно шестнадесет години лишаване от свобода, при първоначален строг режим.

Съдът осъди подсъдимия Светослав К. да заплати на майката на Стоянова сумата от 120 000 лева, ведно със законната лихва, считано от 29.11.2018 г., до окончателното й изплащане, представляващи неимуществени вреди, причинени от извършване на престъплението.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.