Събитията се организират от “Заедно в час” - организация, която търси, подбира, обучава и подкрепя хора от различни професионални сфери, които искат да работят като учители за период от най-малко две години и да станат дългосрочни поддръжници на каузата за качествено образование в България. Учителите от програмата на “Заедно в час” работят в различни региони, сред които и Враца и Монтана, и в училища, в които учениците показват резултати, под средните за страната.

До 15 април "Заедно в час" набира кандидати за деветия випуск участници в програмата си за професионално и лидерско развитие, които ще преминат интензивно обучение, а от 15 септември ще започнат да работят като учители.

В момента в регионите Враца и Монтана преподават петима учители от програмата на "Заедно в час" в три населени места.

Целта на срещата е да запознае присъстващите с програмата за професионално и лидерско развитие на “Заедно в час”, която включва както обучения, квалификация и подкрепа за работа като учител, така и развиване на ключови професионални умения, необходими за разнообразни сфери. На събитието ще се дискутира още как всеки ученик в България да получи качествено образование и каква е ролята на всеки един от нас в това. Какво означава да работиш за кауза и как протича денят на един учител ще разкажат от първо лице възпитаници на програмата на “Заедно в час”.

Събитията са със свободен вход и предварителна регистрация на http://bit.ly/2Nnv2jH за Монтана и http://bit.ly/2IxibwG за Козлодуй.