Съдът направи преценка, че събраните на този етап доказателства сочат за съпричастността на двамата към престъплението, в което са обвинени – опит за отвличане на пострадалия В. Т., наказуемо с „лишаване от свобода“ за срок от 7 до 15 години. Налице е и опасност двамата обвиняеми да извършат престъпление, като се има предвид механизмът на изпълнение на престъплението, в което са обвинени – извършено от повече от две въоръжени лица, при стройна организация за снабдяване с оръжие и превозно средство с чужд регистрационен номер и затъмнени стъкла. Т

ова престъпление се отличава с дързост, извършено е в централната градска част на Враца, в светлата част на денонощието и при засилен пътникопоток, и има вероятност двамата да въздействат върху свидетелите и да възпрепятстват разследването за разкриване и на други, съпричастни към престъплението лица.

Прието бе също, че има опасност обвиняемият П. Т. да се укрие. Той е заловен в района на летище София от органите на реда, които получили оперативна информация, че ще напусне страната и при задържането му в него е намерен бордови билет за пътуване в чужбина.

Определението на Окръжен съд – Враца може да се обжалва и протестира в законоустановения срок пред Апелативен съд – София.