В събота около 20.40 часа полицаи от участъка в село Арчар, след получен сигнал, оказали съдействие на служители от Държавно горско стопанство - Видин за установяване на лица, извършили незаконна сеч. Минути след сигнала в село Септемврийци бил спрян за проверка товарен автомобил "Форд Транзит”, шофиран от 29-годишен водач. В превозното средство били натоварени над 2 куб. м. дърва без контролна горска марка.

За техен собственик претендирал 30-годишният Д. И. от Арчар, който също пътувал в автомобила, но не могъл да представи необходимите за това документи. Превозното средство било съпроводено в посока областния град за изземване и съхранение в база на Горското. Навлизайки в селото обаче, фордът с голяма скорост се отклонил в опит за бягство. Униформените бързо го открили, паркиран в частен имот на ул. "Титнтява” в Арчар.

По случая в Районно управление - Видин е образувано досъдебно производство. Превозното средство и дървата са иззети по надлежния ред. Неуспелият да се скрие от полицаите 30-годишн мъж е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа.