Достъпът на линейки е почти невъзможен, а близо половината автобусни линии са спрени. Изключително трудно е и за училищния автобус, който превозва всеки ден децата от двете села до училището в Крушовене, каза от своя страна Анелия Радулова, секретар на читалището в Долни Вадин, което е партньор на инициативата. Тя добави, че когато вали дъжд, кал залива пътя и автомобилите затъват.

След десетки писма до институции за пътната отсечка, която не е ремонтирана от 40 години, жителите на двете оряховски села вече не вярват и не разчитат на държавата.

До момента са събрани около 2000 лева за студен асфалт и гориво за резачки и косачки. На 23 юни, събота, доброволците ще запълнят сами част от дупките и ще разчистят растителността, която е завзела едното платно.

По ирония на съдбата селата Горни и Долни Вадин, които се намират на най-големия воден път в Европа - река Дунав, са на практика почти изолирани. Преди около месец група младежи решават, че им омръзнало да пишат писма до държавните институции, които носят отговорност за пътната отсечка.

Читалището в Долни Вадин е партньор на кампанията. То е предоставило банковата си сметка за желаещите да дарят средства. Дарения се приемат и в касата на културната институция.

Около 20 доброволци да заявили желание да се включат в ремонта на пътя, уточнява един от инициаторите Александър Георгиев. Кампанията продължава до сряда, 20 юни, включително.

Източник:
dnes.bg