Поредното издание на виртуалното Географско пътешествие "С куфар из Европа" започна по нетрадиционен начин, тъй като г-жа Каменова имаше рожден ден. По този повод участниците в "Забавно лято в библиотеката" я поздравиха с песента "Честит рожден ден!” и й подариха грамота и картички, изработени от самите тях, а тя ги почерпи с бонбони, усмивки и благи думи на благодарност.

След това рожденичката поведе любознателните деца на занимателно пътешествие из страната на Хамлет, замъците и музеите Дания, като ги запозна с нейния герб, символи, химн, столицата, културни, природни и исторически забележителности.

Г-жа Каменова разказа на учениците за датската столица Копенхаген с нейните символи и статуята на малката русалка и им предложи да си изберат по една приказка от популярния детски писател Ханс Кристиан Андерсен, като всеки прочете откъс от нея.

Особен интерес предизвикаха интерактивните игри-викторини, които включваха въпроси и отговори, свързани с Дания, Франция, Полша и с останалите страни от Европейския съюз. В тях всеки трябваше да познае местоположението на съответната страна, нейния флаг, герб, столица и т. н.

Накрая всички попълниха заедно образователните материали за европейските държави, осигурени от Информационен център Europe Direct - Враца.