"Вторият литературен фестивал "Враца-книжен град" ще започне на 24 септември със силна програма, от 18:30 часа ще бъде официалното откриване със спектакъл и огнено шоу на театрална група "ТЕ", веднага след това от 19:00 часа врачани ще могат да бъдат със Стефан Вълдобрев, който ще представи своята "Книга за песните". За втория фестивален ден, 25 септември, във Враца ще пристигне атрактивният художник от Плевен Деян Павлов- Дими, който ще направи демонстрация на ръчно изработване на хартия. Гост на втората фестивална вечер ще бъде Георги Господинов. Срещата започва в 18:00 часа, а това ще е и първото гостуване на Георги Господинов във Враца, той ще представи и новата си книга "Времеубежище", каза Силвия Павлова, директор на Регионална библиотека '' Христо Ботев'' Враца.

В първата фестивална вечер врачани ще се срещнат с актьора, композитор и певец Стефан Вълдобрев. Авторът на "Аз ли съм или не съм", "По-полека" и още много български хитове ще представи своята "Книга за песните".

В третия фестивален ден, на 26 септември, от 11:00 часа е моноспектакълът "Джобни чародейства". От 18:00 часа в съботния ден във Враца ще пристигне актьорът- илюзионист Ненчо Илчев, който ще представи " Забранената книга за фокуси",както и някои от специалните си магически трикове. След 19:30 часа в последния фестивален ден ще отвори и ателие за рисуване със светлина, като в рамките на трите дни пред Народно читалище "Развитие" ще бъде обособено книжно изложение, а всички събития ще се провеждат пред сградата на регионалната библиотека, при спазване на всички противоепидемични мерки.