В челната тройка на най-добрите спортисти за 2020-та година попадна Митко Ценов, с 89 точки и зае второто място. Той стана балкански вицешампион на 1 500м в зала на първенството в Истанбул и бронзов медалист на 3 000 м стипълчейз на Балканиадата в Румъния. Неговата награда получи възпитаничката му Мелани Венциславова, тъй като Митко се готви за участие в Международния турнир в Белград. На трето място се нареди състезателят на ХК „Локомотив” (Мездра) Божидар Симеонов, със 73 точки. Той е един от голмайсторите на клуба и национален състезател в младежкия отбор на България до 18 години.

Божидар благодари на Община Мездра, както и на своите треньори и пожела на всички здраве и успехи през новата година.

Десетката допълват още Мартин Балабанов – състезател на СК „Атлет”, Йордан Тонов – ХК „Локомотив”, Мелани Венциславова и Мирослав Спасов – лека атлетика, Тошко Кирков – ШК „Локомотив”, Илиян Младенов - ХК „Локомотив” и един от голмайсторите в Северозападната Трета лига - Лионел Матадос.

Треньор на годината, с десет от 10 възможни гласа, за 11-ти път стана Йоло Николов. През 2020-та неговите възпитаници Милица Мирчева, Иво Балабанов, Мирослав Спасов и Мартин Балабанов спечелиха общо десет медала – 3 златни, 2 сребърни и 5 бронзови от Националните шампионати за мъже и жени и за юноши в зала и на открито, както и два медала на Балканиадата по полумаратон в Хърватия.

"Радвам се, че хората оценяват труда ми и се надявам, че много скоро ще имаме още по-големи успехи от тези, които сме постигнали до сега. 2020-та определено беше различна година. Научи ни, че трябва да сме гъвкави и да се приспособяваме. Надяваме се, че ще има Олимпийски игри и ще се представим добре там", каза треньор №1 Йоло Николов.

С 60 от 100 възможни точки „Отбор на годината” стана представителният отбор мъже на ХК „Локомотив” с треньор Евгени Йоловски.През 2020-та съставът влезе за първи път в „А” Републиканска група мъже, заемайки 9-то място във временното класиране.

На церемонията бяха връчени и две специални награди. Първата е за принос в развитието на организираното туристическо движение в Община Мездра. Получи я Евтим Евтимов.

Другата специална награда е за най-перспективна детско-юношеска формация. С нея бе отличен детският тим на „Локомотив” (Мездра) – децата, родени през 2010 година. Те са лидер в класирането в първенството на Футбол 7 в Зона „Враца” и представиха достойно общината на Националните турнири за деца „Футболните звезди в България” и „Купа Черно море”, проведени в Бургас. Наградата получиха капитанът на малките „железничари” Марчело Атанасов и техният треньор – Стоян Стоянов.

"Наистина съм много щастлив за тази награда. Децата си я заслужиха с доброто представянето през годината. Наградата ни задължава да продължаваме в същия дух и да постигаме още по-добри резултати", заяви за MediaNews старши треньорът на децата Стоян Стоянов.

Припомняме, че поради извънредната епидемична обстановка в страната, традиционната церемония по награждаване на най-добрите спортисти през декември бе отложена за месец януари. Събитието се проведе в заседателната зала на общинската администрация и премина при спазване на всички противоепидемични мерки.