Най-много пътни произшествия са настъпили след движение с несъобразена скорост. Те са 57 броя, като тежките са 11 с двама убити и 17 леко и тежко ранени граждани. Служителите на „Пътна полиция” са констатирали, че най-авариен е бил денят вторник, когато са настъпили общо 30 броя ПТП-та, с един убит и 13 ранени.

В четвъртък са настъпили общо 26 катастрофи, в които един участник в движението е починал на място, други трима са били ранени. Изводът и препоръките на ръководството на ОД МВР Враца, на база анализа за тримесечието е, че провеждането на специализираните полицейски операции трябва да се осъществява в светлата част на денонощието, в часовия диапазон от 10:00 часа до 20:00 часа .

В анализа е отбелязано още, че е необходимо засилено полицейско присъствие във вторник и четвъртък, когато автомобилният трафик е с най-голям интензитет. През почивните дни е необходимо да се наблюдават транспортните потоци и при необходимост да се регулира движението ръчно, с цел недопускане на задръствания и тапи на пътищата от републиканската пътна мрежа на територията на областта.