По случай Бабинден в Акушеро-гинекологично отделение беше извършен водосвет, отслужен от отец Ставри. Лично дарение и поздравителен адрес от името на кмета на Видин Огнян Ценков връчи Венци Пасков. Отделението получи две електронни везни за измерване на бебета и два апарата за кръвно налягане.

В поздравителния адрес се изразява признателността и уважението към усилията, които ежедневно полагат медицинските специалисти за раждането на децата, в чийто ръце е бъдещето на региона и страната. Пасков се обърна към акушерките и гинеколозите с думите: ЮТози празник носи надежда, светлина и вяра в бъдещето. Вие заслужавате респект за благородната мисия, за силния характер, съчетан с безспорни умения и заслуги, спомагащи за раждането на нов живот.”

Д-р Любенов изрази благодарността си за направеното дарение и поздрави своите колеги за професионализма и всеотдайността, която проявяват в работата си. От името на изпълнителния директор на болницата д-р Виолета Дочкова беше прочетен поздравителен адрес.

Празникът продължи с ритуала "Миене на ръцете на "бабата", изпълнен от Милена Никифорова, майка на новороденото бебе Владимир. Тя изми с осветена вода ръцете на най-младата акушерка Бетина Василева. "Колкото са капките, толкова да е здравето и родените деца”, пожела младата родилка.

Тържеството беше наситено с много мили думи, подаръци и цветя. За хубавите емоции и доброто настроение на всички присъстващи допринесе и Градският духов оркестър.

Източник: vidin.bg