На 21-ви юли , миналата година, В. М. пътувал с приятел от София до Долна Кремена и оставили колата в центъра на селото. Подсъдимият не шофирал, защото пил алкохол. Той се прибрал пеша в къщата си на ул. „Косматица“ и поканил приятеля си на гости. Пийнали половин литър ракия и В. М. казал, че се обадила жена му и се налага да пътува до Мездра. Качил се в лекия автомобил и потеглил по пътя, които по това време бил в ремонт. Пияният мъж ударил колата в крайпътен насип от ситни камъни и спрял на място.

Свидетел по делото видял ударилият се автомобил и опитващият се да го издърпа водач, позвънил на тел.112 и съобщил за пътния инцидент. Пристигайки на мястото полицаите проверили видимо пияния мъж с „Алкотест Дрегер 7510“ . Техническото средство отчело 2,88 на хиляда концентрация в издишания от подсъдимия въздух.Той категорично отрекъл да е управлявал МПС-то- Казал , че колата е карал друг, без обаче да посочи неговата самоличност. В. М. отказал да даде кръвна проба. Бил отведен в РУ - Мездра, където по служебен път била установена неговата самоличност, тъй като не носел лична карта у себе си и му съставили акт.

В хода на образуваното административно - наказателно производство били установени и другите нарушенията на правилата за движение, за които В. М. е бил санкциониран по административен ред, съобразно Закона за движенията по пътищата и престъпления по транспорта, за които са му налагани наказания, предвидени в Наказателния кодекс. За последното деяние получил присъдата от една година затвор, която в момента обжалва.