След седем изиграни двубоя в категорията до 61 кг. при юношите, Цветомир Тодоров стана републикански шампион за четвърти път. Окичвайки се с златото, той спечели и квота за Балканското първенство, което ще се проведе в албанската столица Тирана на 17-20 октомври.

Жребият бе благосклонен и изпрати Цветомир на полуфинал, където той се справи отлично и приключи срещата с ключ. На финала той се изправи срещу противник от варненския клуб "Десант", когото успя да откаже в края на първия рунд.

Павлин Воденичарски също имаше късмет при тегленето на жребия, който го изпратен директно на полуфинал, поради отказване на съперника. На финала се изправи срещу състезател от другия варненски клуб "Викингс Инс", който го надигра в първият рунд. Реферът прекрати срещата в края на втората част, когато Павлин не издържа и бе свален в нокдаун. Така Павлин остана на второ място при юношите до 70 кг.

За първи път боен клуб "Сила" изведе своя състезателка - Дияна Асенова в категория до 52 кг при жените. Тъй като ММА все още е сравнително нов спорт, конкуренцията при жените е слаба. Асенова премина кантара, но на състезанието не се яви противник за нея. Въпреки това Асенова бе наградена от БФММА с златен медал за участието и подготовката си. Тя получи поздравления от президента на БФММА Станислав Недков – Стъки за куража и положените усилия.

Треньорът Ивайло Русинов и съпругът на Дияна, Асен Асенов - световен и европейски шампион по Муай Тай - продължават с подготовката й. Най-вероятно в началото на следващата година Асенова ще участва в първото за 2018 г. състезание

Средствата за подготовката и престоя в Пловдив са осигурени от Министерство на младежта и спорта по програма „Децата и спортният клуб 2017", която Боен клуб "Сила" спечели в началото на 2017.

От треньорския екип споделиха, че са доволни от представянето на своите възпитаници .