"Мениджър за един ден“ е инициатива, която от години подкрепям. Смятам, че форумът е поле за изява на будните млади хора, които не се задоволяват само с учебния процес и искат да се развиват, да помагат и да бъдат съпричастни с проблемите и техните решения, защото вие сте бъдещето на нашата страна. Убеден съм, че всеки може да преуспее, стига да е упорит и да не бърза, защото успехът идва бавно, последователно и с много усилия“, заяви в приветствието си Калин Каменов. "Радвам се, че днес сте част от Община Враца и имате възможност да се потопите в различни сфери от работата на администрацията и футболния клуб „Ботев Враца“, добави още Каменов.

В рамките на кампанията "Мениджър за един ден“ кмет на Община Враца бе десетокласничката Велина Ценова. "За мен беше интересно да разбера повече за дейностите, които изпълнява кметът“, сподели възпитаничката на Средно училище "Козма Тричков“. Заедно с Калин Каменов, 16-годишната Велина Ценова посети приемния ден на кмета, където се включи в обсъждането на поставени от гражданите теми.

В инициативата участваха също Климентина Георгиева от 10 клас в Езикова гимназия "Йоан Екзарх“, която зае длъжността на зам.-кмета по хуманитарни дейности Петя Долапчиева. Десетокласничката Йоана Йорданова, възпитаник на СУ "Козма Тричков“ пое позицията на главния архитект Чавдар Спасов, а съученикът й Ивайло Кръстев седна на стола на маркетинг директора на ПОФК "Ботев" (Враца" Денислав Георгиев.

Възпитаниците на Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство - единайсетокласникът Борислав Борисов и десетокласничката Евгения Евгениева, заеха директорските постове на Марияна Тонашка и Румяна Маринова в Дирекция "Местни данъци и такси“ и в Дирекция "Финансово-счетоводна дейност“.

В края на работния ден кметът на Враца връчи на учениците сертификати за участие в кампанията.