Според първоначалните данни, то е излязло на пътното платно след топката си. Водачът напуснал местопроизшествието. Детето е прегледано във видинската болница, медиците констатирали фрактура на подбедрица. Оперативна група извършила оглед на местопроизшествието. В ход са активни оперативно-издирвателни действия за установяване на колата, самоличността и местонахождението на шофьора.

Работата на разследващия екип продължава в рамките на образуваното по случая досъдебно производство по описа на ОДМВР-Видин.

Същият ден в 21.28 часа на тел.112 постъпил сигнал за катастрофа в Брегово, в района на кръстовището на улиците „Александър Стамболийски“ и „Гео Милев“. При движение в посока с. Ракитница лек автомобил блъснал 13-годишен велосипедист, след което водачът напуснал местопроизшествието. Пострадалото момче е настанено във видинската болница с опасност за живота.

В хода на предприетите незабавни оперативно-издирвателни действия полицейски служители открили колата – „Фолксваген Пасат“ с видинска регистрация, изоставена в покрайнините на градчето. 19-годишният водач – с 6 месеца стаж категория „В“, бил установен в дома на дядо си. Младежът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. При тестване с технически средства пробите не са отчели наличие на алкохол и наркотици. Оперативна група извършила огледи на местопроизшествието и на превозното средство. Уведомена е прокуратурата.

Работата на разследващия екип продължава в рамките на образуваното по случая досъдебно производство по описа на ОДМВР-Видин.