Тази година дадохме приоритет на проекти, които развиват туризма и общността. Получихме 13 кандидатури от цялата страна – от Варна до Сандански и от Добрич до Велинград.Наградният фонд на обща стойност 15, 000 лева ще бъде разпределен между трима победители. Надяваме с този ресурс наградените организации да продължават да развиват своите програми за достъп.

Церемонията по награждаването ще се състои на 14 юни, петък от 17:00 часа в Регионалния исторически музей Враца, където лично г-н Калин Каменов, кмет на Враца ще връчи една от наградите. Директорът на Регионалният исторически музей – Враца, Георги Ганецовски също ще връчи награда на един от победителите.

Наградите #ВМУЗЕЯСМЕ са резултат от традиционната конференция Кръг „С децата“, която Фондация „Америка за България“ организира за седма година, с цел да обединява музеи, галерии, ателиета и работилници от цялата страна, които имат програми за деца. Мисията на Кръга е да среща и запознава професионалистите в тази област, да им дава платформа да обменят идеи и да търсят разрешения за предизвикателствата, които срещат в ежедневната си работа. Тази година конференцията ще се състои с любезното домакинство на Регионалния исторически музей Враца.

От 2017 година Фондация „Америка за България“ работи съвместно с Община Враца, местния бизнес, неправителствения сектор и будните хората във Враца за изграждане на общност, която да поеме в свои ръце грижата за своя град и да увлича след себе си другите.