Другият носител на титлата (категория юноши и девойки) – Ива Иванова е състезателка на Спортен клуб „БЪДИН-ММА“ и преди 10 дни участва в Европейското първенство по самбо в Рига, Латвия, където стана европейски вицешампион, във възрастова група кадетки, категория до 52 кг.

Многократният републикански, балкански и международен шампион по джудо, старши треньорът по джудо и самбо от СК „БЪДИН – ММА“ Габриела Кирилова печели отличието за първи път.

На церемонията бяха връчени и четири допълнителни отличия. За изключителен принос в развитието на баскетбола заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова награди старши треньора на мъжкия отбор на „Видабаскет“ Николай Колев.

Награда получи още Павел Кръстев, който донесе на България шампионска титла в тежката категория мъже със зрителни увреждания от Световно първенство в Румъния. Заместник-кметът Светослав Скорчев връчи приза на негов представител. За достойно представяне на Видин в женския футбол отличието отиде при Лора Венелинова.

Началникът на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова награди отбора на Профилираната природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I”, с треньор Кристина Георгиева за отлично представяне на Световните ученически игри по волейбол в гр. Пореч, Република Хърватска.

Класирането на спортистите бе в две възрастови категории – юноши и девойки и мъже и жени. То е извършено от експертна комисия под председателството на заместник-кмета по хуманитарни дейности и социална политика на Община Видин Борислава Борисова. За двете Топ 10-ки на 2019 година видинските спортни клубове номинираха общо 59 състезатели.

Призьорите награди кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков, под чийто патронаж се проведе традиционният Бал на спортиста. Официалната церемония се състоя в ресторант „Класик“. На нея присъстваха заместник-кметовете Борислава Борисова, Светослав Скорчев, секретарят на Общината Валери Димитров, областният управител на Област Видин Албена Георгиева, заместник областните управители Анжело Методиев и Лъчезар Попиванов, председателят на Общинския съвет Генади Велков, началникът на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова, Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил, председателят на Областния съвет на Българския футболен съюз Иво Марков, председателят на Постоянната комисия към Общинския съвет за работа с децата, младежта, спорта и туризма Наталия Милкова, общински съветници, треньори, спортисти и др.

За доброто настроение на всички присъстващи на Церемонията по награждаването на 10-те най-добри спортисти и треньор на 2019 година във Видин, допринесоха изпълненията на танцьорите от Клуба по спортни танци „Елит-Тим.“


Източник: vidin.bg