© konkurent.bg

При най-малките - момчета V-VII клас, отборът на СУ "Иван Вазов" (Мездра) загуби от ОУ "Св. Климент Охридски" (Бяла Слатина) с 1:3 и отпадна от надпреварата. Почетното попадение за мездренския тим отбеляза Иван Аспарухов-младши.

В другата среща СУ "Христо Ботев" (Козлодуй) спечели служебно срещу представителя на Борован с 3:0 и се класира за финала, където ще се изправи срещу белослатенчани.

Междувременно се проведоха областните първенства по волейбол. При юношите XI-XII клас тимът на СУ "Иван Вазов” (Мездра) се класира на второ място. Мездренчани отстъпиха с 3:0 гейма пред своите връстници от ППМГ "Акад. Иван Ценов” (Враца) и победиха със същия резултат ПГЯЕ "Игор Курчатов" (Козлодуй).

При девойките в същата възрастова група формацията на СУ "Св. Климент Охридски" (Зверино) загуби от ППМГ "Акад. Иван Ценов" (Враца) с 0:3 гейма и също отпадна от по-нататъшно участие в игрите.

В петък, 24 март, Мездра ще бъде домакин на областните първенства по хандбал от УСИ 2017. Турнирът ще се проведе от 9:30 часа на спортната площадка в гимназията.