"На полувремето водехме с 9:6, но след подновяването на играта реферите ни казаха, че резултатът е 8:7, сподели пред MediaNews водачът на българския отбор Георги Валентинов. Веднага подадохме контестация, придружена от видеозапис на първото полувреме, но организаторите заявиха, че няма да изгледат записа и не уважиха нашата контестация. Така в крайна сметка загубихме с два гола разлика, въпреки че реално трябваше да победим. Жалко за момчетата! За нас те са бронзови медалисти!”

На полуфиналите снощи юношите старша на Локо (Мездра) отстъпиха с 12:28 пред силния тим на елитния френски клуб Cesson Rennes Métropole HB (победител в предварителна група "B'), чийто мъжки отбор участва в най-високото ниво в шампионата на Франция - Дивизия 1.

Съставът на Локомотив М16 (Мездра) на Interamnia World Cup 2018: вратари - Петър Иванов и Петър Ганев, крила - Йохан Марков, Валентин Гачев и Георги Йорданов, пивоти - Божидар Симеонов и Деян Дачев, гардове - Милен Валентинов (кап.), Тончо Тонев и Теодор Ангелов, разпределител - Илиян Симеонов; старши треньор - Евгени Йоловски, водач на отбора - Георги Валентинов.

В 46-ото издание на Световната купа на Интерамния 2018 взеха участие 151 отбора, представители на 65 хандбални клуба от 29 държави от четири континента - Европа, Азия, Африка и Южна Америка. Юношите старша на ХК Локомотив (Мездра) участваха в надпреварата при момчетата под 16 г. (U16), в която се включиха 22 клубни формации от 12 държави - Алжир, Босна и Херцеговина, България, Гърция, Дания, Италия, Латвия, Полша, Унгария, Франция, Хърватска и Швейцария.

В предварителните групи мездренските хандбалисти постихнаха три победи и едно реми. Те победиха Ланестѐр (Франция) с 27:15 гола и Саласпилс (Латвия) с 23:15, записаха служебен успех с 6:0 срещу Кожа̀ни (Гърция) и завършиха наравно - 15:15, със Сиодемка (Полша). Така момчетата на треньора Евгени Йоловски станаха първи в предварителна група "А" с актив от 10 точки и голово съотношение 71:45 и се класираха за следващата фаза на турнира.

На четвъртфиналите те елиминираха втория в предварителна група "B" - швейцарския CS Chênois (Женева) с 19:11, на полуфиналите отстъпиха пред френския Cesson Rennes Métropole HB с 12:28, а в двубоя за бронзовите медали загубиха от полския LKS OSIR с 16:18.

Равносметката от представянето на младите локомотивци на международния турнир в Терамо, Италия е 4 победи, 1 равенство и 2 загуби, при голова разлика 118:97.

Четвъртото място на юношите старша възраст на ХК Локомотив на Interamnia World Cup 2018 е един от най-големите успехи в 55-годишната история на мездренския хандбал.