Юношите старша възраст на Ботев (Враца) записаха трета поредна победа в елитната група до 19 г. В двубой от IV кръг възпитаниците на мездренския специалист Диан Попов се наложиха с 2:0 над тима на Пирин (Благоевград). Попаденията отбелязаха Габриел Каменов и Грег Мицов.

След равностойно начало домакините създадоха няколко чисти голови положения. В 8-та мин. Георги Влайчовски стреля по диагонал от фаул, но вратарят Попов изби в корнер. В 27-та мин. Анди Краев открадна кълбото от бранител и от малък ъгъл не успя да преодолее вратаря на „орлетата”. В 29-та мин. Виктор Василев след самостоятелен пробив намери Краев в малкия пеналт. Шутът му обаче бе спрян от противник. Гостите отговориха с няколко контри, но без да стигнат до реална опасност.

След почивката врачани отново бяха по-добрият отбор на терена. В 46-та мин. Виктор Василев стреля от дистанция, но вратарят спаси. В 52-та мин. поредният индивидуален пробив на Василев завърши с подаване към Габриел Каменов и той от десетина метра се разписа за 1:0. В 75-та мин. гостите създадоха най-чистото си положение. Петър Христов бе изведен в удобна позиция, но Кузовски със самопожертвователна проява го принуди да стреля в аут. В 88-та мин. Грег Мицов излезе сам срещу вратаря, но стреля в аут. Само минута по-късно при идентична ситуация Мицов се реваншира и вкара за крайното 2:0.

Във временното класиране футболистите на Диан Попов заемат трето място с 9 точки, колкото имат първия и втория, съответно Локомотив (Пловдив) и Ботев (Пловдив). С 9 т. е и тима от Благоевград.

В следващия кръг Ботев (Враца) гостува на Дунав (Русе).