Юношите старша възраст на Хандбален клуб Локомотив (Мездра) - М16, не успяха да се класират за финалите на Държавното първенство в тази възраст. Мездренските хандбалисти допуснаха две загуби в допълнителната квалификация, която се проведе в Габрово, и отпаднаха от заключителния етап на надпреварата.

Възпитаниците на треньора Емил Николов бяха в предварителна група "А" на квалификацията, заедно с тимовете на Добруджа (Добрич) и Осъм (Ловеч). В другата квалификационна група "Б" бяха тимовете на Шумен-61 (Шумен) и Левски (Левски).

В първата си среща младите локомотивци загубиха от Добруджа с 17:22 , а във втората отстъпиха пред Осъм с 11:22 гола.

Така мездренският тим остана на трето място в квалификационна група "А" и отпадна от надпреварата. За финалите на Държавното първенство се класираха победителите в двете групи - Осъм (Ловеч) и Левски, както и тимът на Добруджа, който спечели допълнителния мач между вторите отбори в групите за третата квота.

Финалите на Държавното първенство се проведоха отново в Габрово. Шампион на България при 16-годишните момчета стана Локомотив (Горна Оряховица), който на финала надделя над "Интер" (Благоевград) с 24:22 гола. Бронзови медалисти са юношите на Осъм (Ловеч). Локо (Мездра) раздели 9-10 място в крайното класиране, заедно с отбора на Шумен-61.

От 17 до 19 юни в Добрич ще се проведат Държавните финали за юноши младша възраст, в които ще се включат и 14-годишните момчета (М14) на ХК Локомотив (Мездра).