Йоло бе сред бегачите, които миналата година участваха в първото издание на щафетното състезание. Тогава негов съотборник беше популярният телевизионен водещ Део. Сега Николов все още очаква съекипниците си в тима на неговия спонсор - спортен магазин. Той ще бяга един от дългите постове от 10 km. Класическото разстояние от 42.195 km се преминава от шест бегача - 5 km, 10 km, 5 km, 10 km, 5 km и 7.195 km.

Този път 32-годишният наставник няма да има подкрепата на своите състезатели Митко Ценов и Милица Мирчева. "Те се възстановяват след сезона. Почиват си. Митко направи пълни изследвания и в момента чакаме резултати от някои от тях, за да имаме диагноза след проблемите му с черния дроб”, заяви Йоло.

Той подкрепя състезания като щафетния маратон, защото с този регламент на надпреварата се дава свобода на всички на участват - и любители, и професионалисти. "Това е бягане не е за състезатели, а е за приятели”, сподели Николов.

Стартът на Втория “София Екиден Маратон“ е в 9:00 часа във вторник пред централния вход на Националния стадион “Васил Левски”. Състезанието ще отбележи и Деня на Съединението.

Източник: bgathletic