Областният управител на Монтана Росен Белчев също сподели, че язовира е в добро състояние, няма място за паника сред населението и за състоянието на съоръжението се грижат редица институции и действащи комисии, които следят постоянно състоянието на язовира.

Средства отделени допълнително от Министерство на образованието и науката на стойност 280 000 лв., от които I ОУ във Вършец – 200 000 лв.; V ОУ в Монтана – 50 000 лв. и основното училище в с. Долни Цибър – 30 000 лева. Сумата е отпусната за допълнителни ремонтни дейности.

Предвидените 2 000 000 лева за ремонтните дейности на обхода на град Лом и Добри дол също са в процес на изпълнението си.

Дилян Димитров сподели, че за последните няколко месеца от партийната субсидия, която получава структурата е отделила над 10 000 лева за дарения от различно естество, като ремонти и оборудване на читалища, пенсионерски клубове, за футболните клубове на Бързия, Говежда и Г. Дамяново, за църкви, за организираното Световно първенство по парашутизъм в Ерден и други културни и обществени мероприятия.