- За да стане това са необходими нужните футболисти…

- Вече работим по селекцията, знаете, че тя е отворен процес, но аз лично се надявам до края на седмицата да сме привлекли набелязаните играчи. Ще видим и кои от стария състав ще останат, но моето желание на лагера в Банско да се качим с 90 процента окомплектували състава. Аз искам да има баланс между млади и опитни футболисти, освен това правилото за двама футболисти до 21 години ни задължава да имаме в отбора такива. Аз искам обаче да ги пускам защото имат качества, а не че такава е наредбата.

- От школата на Монтана или от вън ще се търсят такива играчи?

- Тези, които досега са били част от мъжкия отбор остават, ще привлечем и други. Те първа ще се запознавам с качествата на момчетата от ДЮШ на Монтана, за това ще разчитам и на помощта на Светлан Кондев, с който се познаваме много добре.

- Повече подробности около лятната подготовка на отбора?

- До края на седмицата тренираме в Монтана, в неделя заминаваме на лагер в Банско, където ще изиграем 6 контролни срещи. Така, че програмата е ясна, начертана е, чака ни много работа, но се надявам да направим една пълноценна подготовка.

- Монтана отново няма да играе вкъщи домакинските си срещи…

- Това със сигурност не е приятно за феновете, но сме принудени да се съобразяваме с обстоятелствата в момента. Знае се, че „у дома и стените помагат”, но Чипровци не е толкова далеч, надявам се да идват нашите привърженици и да ни подкрепят.

- Би ли ни представил екипа, с който ще работите?

- Радослав Боянов е от Добрич, амбициран млад треньор. Треньор на вратарите е Здравко Чавдаров, с него съм играл в Родопа (Смолян), той играл е в ЦСКА. И двамата са млади и кадърни момчета, които искат да се развиват из съм убеден, че ще са полезни на Монтана. В екипа остава и Дилян Иванов, той е добре познат, така че него няма да го представям.

- Целите?

- Да играем добре, резултатни и да радваме феновете. Искам моят отбор да води играта, да играе офанзивно, според мен само така зрителите ще се завърнат на трибуните. Към това ще се стремя още от първия мач.

- Кои ще са основните съперници на Монтана?

- Втора лига е много равностойна и ако подцениш когото и да било ще страдаш. Слаби съперници няма и всичко си зависи от нас самите.