В мач без значение, тъй като и двата отбора вече си бяха осигурили участието в следващата фаза, Миньор (Згориград) се наложи над Атлетик 1996 (Враца) с 2:1 в двубой от група „C”. На два пъти точен за згориграждани бе Иван Митов, а почетното попадение за врачани вкара Петко Петков.

Начело в класирането в групата е Миньор (Згориград) с 9 т., пред Атлетик 1996 (Враца) с 6 т. Тези два отбора продължават напред. Остава да се изиграе двубоят Ботевъ (Брусен) - Скара бира (Враца), който е с протоколен характер, тъй като и двата тима нямат шансове да се класират за преките елиминации.

Тази вечер ще станат ясни последните два четвъртфиналисти. От 18:30 ч. играят ВиК (Враца) - SEBN (Мездра). При победа, равенство или загуба с минимална разлика напред продължават "водарите" - в противен случай, при убедителен успех на SEBN, може да се получи въртележка. В класирането преди този мач водят ВИК-а и Искър (Роман) с по 6 т., пред SEBN с 3 т. и Никсметал груп (Ботевград) с 0 т.

От група „D” за следващата фаза вече се класираха Пчелна майка (Враца) и Скала (Зверино). Жребият за четвъртфиналите ще бъде теглен в понеделник, 14 май, в 20:20 часа на спортната площадка в гимназията.