Най-напред - утре, 9 март, са областните първенства по тенис на маса, които ще се проведат в Роман. В петък, 10 март, са турнирите по бадминтон, домакин на които е Оряхово.

Идната седмица във Враца ще се проведат шампионатите по баскетбол - на 15-16 март, по футбол - от 15 до 21 март, по шахмат - на 18 март и по волейбол - от 17 до 19 март. Последно по график е първенството по лека атлетика - на 25 март отново във Враца.

По традиция Мездра ще приеме областните турнири по хандбал, които ще се състоят на 24 март на спортната площадка в СУ "Иван Вазов". В тях ще се включат 7 отбора от региона, които ще изиграят помежду си общо 5 срещи. При момчетата V-VII клас съперници ще бъдат формациите на ОУ "Христо Ботев" (Мездра), СУ "Отец Паисий" (Враца) и ОУ "Христо Ботев" (Гложене), при юношите VIII-X клас - тимовете на СУ "Иван Вазов" (Мездра) и на ППМГ "Акад. Иван Ценов" (Враца), а при юношите XI-XII клас - тези на ППМГ "Акад. Иван Ценов" (Враца) и на СУ "Христо Ботев" (Козлодуй).

Поради липсата на други заявки за участие за зоналния етап на игрите директно се класират хандбалните отбори на СУ "Христо Ботев" (Враца) момичета V-VII клас и девойки XI-XII клас и на ППМГ "Акад. Иван Ценов" (Враца) девойки VIII-X клас.

Всички състезания започват в 9:30 часа. Победителите от областния етап се класират за следващата фаза на игрите - зоналните първенства, които ще се проведат през месец април. Републиканските финали на УСИ 2017 в отделните видове спорт са през периода 11 май - 11 юни.