Авторката и нейните приятели Георги Врабчев и Даниел Асенов, на фона на мултимедийна импресия прочетоха избрани стихове от „Сянката на Господ”. Светлинките от свещите издайнически се сляха с отблясъка на сълзи, а усмивките и овациите сложиха свои ноти в нежната музика, допълваща приказката на прочувствените стихове.

Както Гергана Петкова каза при представяне на книгата, Яна разказа приказка -„Приказката за надежда, за празник, за несъответствие, за доверието и за спасените. За вселенска тъга, обичане съвсем омагьосано, за това как минус, стои до надежда и двата края все някак си сливаме. И тъй през нептуново лутане, се досещаме, че все пак всичко си струва, щом можем и сме способни от мъничкото да съществуваме... И приказката за самодивата…. идва през един от нощните стихове. Мястото й е лично. В сърцето на всеки. Който обичал, обичал… И за тайнството, когато човешкият син се причестява с божествения си брат, което е общението с Бога”.

Представянето на книгата беше истинско разказване на приказка, чрез която Яна превеждаше невижданото. Впечатляващите думи на Гергана Петкова за внушаването на познание за невидимото, чрез поезията на Яна поразително влезе в синхрон с емоцията на публиката. Някак като в истинските приказки епилогът беше поука - „И нека не се боим от сенките си, защото Сянката на Господ е пастир, а в езотеричен смисъл това е и сянката на всеки човек и тя именно движи онези личностни полемики във всеки - имаш ли да отработваш нещо тук, на земята – сам най-доброволната жертва ще принесеш, от сянка – на светлик да станеш…”

Епилогът от цялата вълшебна вечер се събра и в думите на Гергана, и в посланията на Яна, и в усещането на хората в салона - стихосбирката „Сянката на Господ” е пророчество.

След приказната вечер Яна написа в социалната мрежа: "Благодаря на моите топли човеци от Враца! За любовта, за уютните думички, за цветята, за очите, в които прочетох толкова много! Благодаря на Младежки дом - Враца, на ТГ "Темп" и на теб, Жоро Врабчев!!! С теб ще тръгна и със завързани очи, щом ти водиш! Даниел Асенов, благодаря за професионализма и за приятелското рамо! Гергана Петкова, благодаря за усещането за душа!"

Под тези думи Радосвета Крумова, главен експерт „Култура” в Община Враца, описа реакцията на всички в залата: " И ние ти благодарим за преживяването, Яна! Дишахме и плакахме заедно с теб. Сякаш пренаписахме заедно стиховете ти"