"Първата ми среща с четките за рисуване са още в ранното ми детство, когато - по думите на моите родители - при прохождането ми и спазване на българските традиции за "прощъпулника", съм посегнал и хванал четката за рисуване, споделя Дейвид, който учи в профилираното училище по музика, хореография и изобразително изкуство - СУ "Отец Паисий" във Враца.

"Благодарен съм на моя учител Евгени Генков, от когото научих и продължавам да уча много неща и който ме насочва и поправя, когато е необходимо. В момента съм в XI клас и рисувам с акварел, туш, въглен, акрил, а наскоро започнах да изучавам и техниката на маслените бои.

В първата си самостоятелна изява Дейвид Дойнински показва 14 свои творби - 6 графики и 8 акварелни рисунки, предимно на фантастична тематика. "Най-ярко открояващи се са работите "Мими" и "Скорост", които загатват за сериозните заложби и бърз напредък на автора, подчерта в словото си при откриването на изложбата Светла Дамяновска, уредник на Градската художествена галерия. Експозицията е разнопосочна, но посвоему хармонична, Тя представя душевния свят на Дейвид и посоките за неговото развитие.”

Изложбата на Дейвид Дойнински може да разгледате в Читалищната библиотека всеки делничен ден през следващия един месец.