1. Преустановява се провеждането на планов прием и планова оперативна дейност в лечебните заведения за болнична помощ.

2. Увеличава се броят на леглата в лечебните заведения за болнична помощ за дейности по диагностика и лечение на лица, болни от Covid-19 (с готовност до 50% от общия брой легла).;

3. Въвежда се задължително носене на защитни маски на открити пространства при струпване на повече хора - пазари, тържища, изложения, централни улици и площади.

4. Забранява се провеждането на масови мероприятия в закрити помещения, свързани с провеждане на конференции, работни срещи, обучения, заседания, семинари.

5. Забранява се провеждането на занятия в танцови, езикови и други школи, както и тренировките във фитнес и спортни зали.

6. Заведенията и ресторантите продължават да изпълняват въведените до момента противоепидемични мерки при 30% от капацитета и до 6 човека на маса.

7. Не се допуска провеждането на масови тържества като кръщенета, сватби, рождени дни, банкети и други, с повече от 15 човека.

8. Управителите и ръководителите на търговски обекти, банки, администрации, неправителствени организации и предприятия не допускат служители и граждани без защитна маска и създават организация за спазване на дистанция между хората от 1,5 м в обектите.

На лицата, които нарушават въведените временни допълнителни противоепидемични мерки, ще се налагат определените санкции.